Home » Wijngaard

Wijngaard

We hebben er in eerste instantie voor gekozen om blauwe druivenrassen aan te planten. Heden ten dagen hebben we meer wit mede door de suzukki fruitvlieg.

Tevens was voor ons de keuze zonder bestrijdingsmiddelen te werken van belang om een kwalitatief hoog natuurprodukt op de markt brengen.

De soorten: Regent (rood) Cabernet Noir (rood ) Cabarnet Blanc Johanniter Helios Pinot Gris

De Regent is een blauw ras die goed resistent is tegen schimmelziektes. Zij geeft een mooie opbrengst met een hoog suikergehalte. De winterhardheid is goed, echter winderige koele plekken moeten vermeden worden in verband met de vruchtzetting in het voorjaar. Dit ras geeft een zeer karaktervolle wijn. Hier maken we ook een Rosé van.

Cabernet Noir een rood druivensoort met hoge verwachtingen en is vergelijkbaar met de Cabarnet Sauvignon.
Deze is iets eerder rijp dan de Regent en geeft een wat soepelere fruitigere wijn. Hier maken we de Mistiek van een Blanc de Noir een witte wijn van een blauwe druif.

De Cabarnet Blanc is een droge fruitige wijn lijkend op sauvignon blanc.

Johanniter is een droge riesling-achtige witte wijn. We maken hiervan ook een heerlijke bubbelwijn

Helios Witte druif en geeft een fruitige wijn met een zeer aangenaam aroma.

De Pinot Gris is familie van de Pinot Blanc met een roze gekleurde schil. Pinot Gris is in de regel aromatischer en steviger van smaak dan de Pinot blanc

Deze nieuwe rassen zijn meeldauwresistent en eerder rijp dan de oude rassen en dit maakt wijnbouw in Nederland mogelijk.

Onze bodem bestaat uit een rijke goed vocht vasthoudende lössbodem en geeft een zachte smaak aan onze wijnen.

Bent u benieuwd naar ons assortiment?

Bekijk onze wijnen