BOERgondische wijntoer 2024

BOERgondische wijntoer 2024
Datum: 2024-05-25
Vanaf: 10:00
Tot: 18:00

Een fietstocht om niet snel te vergeten! Met de ‘toeren naar de wijnboeren’-culinaire fietstocht ga je op de fiets (of in de auto of scooter) langs verschillende wijngaarden die de gemeente Berg en Dal rijk is. Bij iedere stop krijg je bovendien een lekker gerecht, gemaakt met verse lokale producten, en de liefhebber bestelt daar natuurlijk een lekker glaasje wijn bij.

Tussen 10.00 en 12.00 uur wordt er verzameld bij het Wijnbouwcentrum. Je ontvangt de benodigde informatie op papier en de routebeschrijving wordt uitgelegd. De afstand is 23 km. Je start met een lekker kopje koffie en lokale lekkernij. Als alles duidelijk is ga je op pad. Er wordt gestart in verschillende tijdsblokken, deze kun je aangeven bij de reservering. I.v.m. de duur van de toer is het niet mogelijk na 12.00 uur te starten.

Wil je (elektrische) fietsen huren? Dat kan bij Sanders Tweewielers. Je kunt de fietsen zelf online bestellen via de website: https://www.sandersverhuur.nl/category/2/fietsverhuur. U kunt bij de notities aangeven dat de fietsen naar het Wijnbouwcentrum gebracht/opgehaald worden. De kosten zijn €25,- voor een elektrische fiets en €12,50 voor een normale fiets. Zie bovenstaande link voor overige fietsverhuuropties.

Je krijgt de volgende hapjes en drankjes geserveerd:

Nederlands Wijnbouwcentrum: koffie/thee met lokale lekkernij.
Groentenhof Poelen: seizoenssoep  van eigen bodem
Wijngaard de Plack: broodje pulled chicken met daarop een frisse salade.
Wijngaard van Ditshuizen: Poké Bowl van eigen biologische bodem
Wijngaard Klein-Amerika: keuze uit 3 verschillende pizza’s (vlees, vis, vegetarisch) die ter plekke gemaakt worden van verse producten. te boeken op
https://nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteit/culinair-toeren-naar-de-groesbeekse-wijnboeren/
Ieder laatste weekend van de maand