Home » Wijngaard » Activiteiten agenda en Open dagen

Agenda 2021

 Aanschuiftafel zaterdag 27 november 2021 17:30-20:00 opgeven verplicht info@wijngaarddeplack.nl

 

 In de kerstvakantie 2021 organiseren wij 2 maal wijnkerstwandeling opgeven nederlands wijnbouwcentrum Op woensdag 29 december en 5 januari. Bij de plack huisgemaakte soep met broodje.

 

In het weekend van 18 en 19 december hebben zaterdag en zondag de winkel extra lang open en zijn we prachtig verlicht. Open tot 21:00 ook voor hapje en drankje. Tevens kerstkado’s te koop. Dit weekend doen wij mee met de verlichte autotocht van BoertBewust

 

Open Dag zaterdag 25 september en zondag 26 september

 • Ieder uur rondleiding door de gaard van 13-:00 tot 17:00
 • Wijnleerpad in wijngaard
 • Proeftafel met wijnen van de Plack en uitleg over de wijnen
 • Winkel open voor verkoop wijn, druivenbier en kippenvlees en eieren
 • Biberius aan de tap eigen bier en druivenbier
 • Broodje pulled chicken met koolsla
 • Op menukaart o.a. de wijnen, borrelplank en tosti gerookte kip
 • Zichtstal Betsy’kip
 • Kipkar in wijngaard met mogelijkheid om eigen eieren te rapen
 • Wandelen vanuit de Plack zie website voor mogelijkheden
 • Steppen vanuit de Plack 13 of 6,5 km reserveren verplicht

 

Aanschuifproeverij vanaf half juli iedere woensdag reserveer op info@wijngaarddeplack.nl of 06-55936500

Steppen  vanaf half jullie reserveer op info@wijngaarddeplack.nl of 06-55936500

wijnwandeling op reservering iedere woensdag en in het weekend van mei tot oktober klik op onderstaande link voor reservering

 https://nederlandswijnbouwcentrum.nl/agenda/activiteiten/wandeltour/lente-wijnwandeling-2/

 Vanaf mei 2021  ieder laatste weekend t/mm september de  culinaire wijn fietstour langs alle wijnboeren, op inschrijving. Hier boeken.

Aanschuiftafel
 Voor meer info klik hier 

 

 

Opendag 2019 Nieuwe start met onthulling Bord Boert Bewust

Open dagen

Open Dag Nederlandse Wijngaarden 2018

Zondag 25 juni 2017 werd het jaarlijkse Streekgala georganiseerd. Wij vertoefden deze keer bij Wijngaard de Plack dat de spreekwoordelijke deuren had opengesteld om mensen kennis te laten maken met de wijngaard en de plannen voor de nieuwe diervriendelijke kippenschuur met wintertuin. Bezoekers kregen informatie en rondleidingen in de wijngaard, konden verschillende wijnen proeven en aanschaffen, de prachtige weerbestendige natuurschilderijen van Ingrid Giesbers bewonderen of gewoon lekker op het terras zitten met een hele goede kop koffie van de mobiele barista’s van Carry’s Koffie. De sportievelingen deden mee aan een competitie wijnvatrollen of baretwerpen en kinderen gingen op speurtocht met loepjes en insectenpotjes en konden een heus natuurschilderijtje maken met gevonden schatten. En een ritje maken op de pony. Groot succes! Het wijngilde Nijmegen informeerde geïnteresseerden over de kneepjes van het zelf wijn maken en er kon worden gedoneerd aan Stichting ALS Nederland.

Na een wat langzame start vanwege het niet zo geweldige weer kwamen er in de loop van de dag toch enkele honderden geïnteresseerde bezoekers langs. Uit het dorp, uit de regio, van over de Duitse grens en zelfs op de fiets vanuit Brabant. Een geanimeerde, gezellige dag in perfect georganiseerde Groesbeekse gastvrijheid! Klasse. We zien uit naar het volgende Streekgala.

Bent u benieuwd naar ons assortiment?

Bekijk onze wijnen

Streekgala 2011

Dit jaar hebben we voor het eerst deelgenomen aan het streekgala, dit is een dag waarbij agrarische bedrijven uit de regio de deuren openen voor burgers en buitenlui.

Na een nog wat kil begin van de ochtend kwamen nadat het zonnetje begon te schijnen de mensen met grote getale op ons bedrijf.

Voor iedereen was er wel wat te doen en de marktkramen met verschillende standhouders bleek een schot in de roos te zijn.

Al met al een zeer geslaagde dag met ongeveer 600 bezoekers!

Open dag 27 september 2009

Voor de tweede maal open dag en jawel voor de eerste maal met eigen wijn. Met zeer veel trots hebben wij onze Meden geschonken (cuvee van Regent en cabernet) en de Regent barrique. De Regent barrique is voor een jonge wijn al goed op dronk en deze krachtige rode wijn beoogt veel potentie.
Deze dag in september leek  wel hoog zomer en zo in de wijngaard met kunst, lekker eten, zon, goede wijn en gezellige mensen, leefden we vandaag als God in Groesbeek en hoeven we het niet ver te zoeken.

Deze romantische sfeer bleef de hele dag rond ons heen hangen en we hadden het niet beter kunnen treffen. De mensen kwamen af en aan en waren zeer enthousiast. Veel mensen van buiten Groesbeek die hier een heel weekend vertoefden op nabije campings.

Tevens stonden we op de wijnmarkt in Groesbeek en hier was het ook goed druk en sfeervol.

Alle mensen hartelijk bedankt voor hun komst.

Jullie gastheer en vrouw John en Virginie

Open dag 30 september 2007

Het was dit maal heel bijzonder want heel Groesbeek stond het hele weekend al centraal rondom de wijnfeesten. Dit jaar begon het voor ons niet met de open dag maar doordat de nederlandse wijnfeesten in Groesbeek waren begon het voor ons al op de vrijdagavond.Deze avond werd zeer hoffelijk geopend door iedereen in Gala te mogen begroeten. Tijdens het diner werd er steeds een buitenlandse en een nederlandse wijn geschonken, om deze zo met elkaar te vergelijken. De nederlandse wijnen kwamen goed uit de verf. De wijnfeesten waren goed ingeluid. Op de zaterdagwijnmarkt stonden wij met de andere groesbeekse wijngaardeniers in een gezamelijke stand en ondanks het slechte weer was het gezellig druk.

En toen kwam voor ons pas het echte gebeuren de Open dag in wijngaard De Plack. S’morgens was het nog wat vochtig en koel, maar de mensen waren toch al vroeg op de been. S’middags werd het prachtig weer. Om 14:00 kwam de eerste rode engelse dubbeldekker de hoek om, dat had natuurlijk veel bekijks. De kinderen die geschminkt op de oude tracoren zaten wisten niet wat ze zagen. Er kwamen steeds groepen van 30-40 mensen van heine en verre. Mijn man en ik hebben steeds in twee groepen rondleidingen gegeven en de mensen waren echt geiinteresseerd. We kregen veel positieve reacties. In de tent was het reuze gezellig met het glas wijn bij de accordionmuziek. Kortom reuze geslaagd. Er zijn ongeveer 400 bezoekers geweest en 38 flessen leeg. Helaas nog niet onze eigen wijn. Onze eigen wijn komt april 2008 in de fles dus volgend jaar….

John en Virginie