Home » Wijngaard » Oogst

Oogst

Wij zoeken altijd vrijwilligers het hele jaar door en ook voor de oogst.
Het hele jaar hebben we een vaste vrijwilligersmiddag en dat is de dinsdagmiddag.
Af en toe een zaterdag samen met het wijngilde Nijmegen en dan is er tussen de middag een lunch.

Ieder jaar krijgen de vrijwilligers ook wat flessen mee naar huis.

Oogst 2017-2018

Oogst 2016

Oogst 2015

Goede oogst gehad begin oktober. Cabernet Blanc, Johanniter, Blanc de Noir (mistiek), Rosé en Regent zijn de soorten die we weer kunnen gaan maken! Heel tevreden.

Oogst 2014

Maandag 22 september na een waterig zonnetje wordt het toch nog mooi. Na een spreeuwenweekend besloten alles te oogsten.
Helaas geen Cabernet Blanc en geen Cabernet Colonjes. Maar we zijn tevreden met een goede oogst Regent, Cabernet Noir en Johanniter!!!

Oogst 2013

Na geen oogst in 2012, gelukkig een goede oogst in 2013.
late oogst vanwege lange koude winter pas in oktober met mooi herfstweer.
Weer met zeer veel plezier en preciezie!

Oogst 2011

Woensdag 28 september 2011 hebben we met zeer mooi weer onze Regent geoogst. Het was een prachtige dag, we hoevden er niet voor naar Frankrijk. Mooie kwaliteit ondanks de mindere zomer, geen schimmels! 500 kg dit wordt 400 liter wijn.

De Cabernet Colonjes laten we nog hangen, deze heeft momenteel nog een te laag suikergehalte.

Oogst 2010

Maandag 27 en dinsdag 28 september geoogst. Maandag helaas in de regen maar ja de druiven moesten eraf. Resultaat 5 bakken mooiekwaliteit Regent. Hier gaan we ook rose van maken.

Cabernet was door het weer aangetast hierdoor minder opbrengst. 2 bakken waarvan we ook onze witte wijn de Mistiek gaan maken.

Tevens hebben we voor het eerst 1 bak Cabernet Blanc geoogst. Er werd weer zeer secuur geoogst, alles voor kwaliteit!

Oogst 2009

Op woensdag 24 september hebben we een vooroogst gehad in de Cabernet. Deze was namelijk behoorlijk aangetast door de wespen. De slechte hebben we geoogst, de rest laten hangen. 1 volle bak met een suikergehalt van 85. Deze zijn verhit om de kwaliteit de verhogen.

De rest hebben we maandag 28 september geoogst. 2 bakken Cabernet en 2 bakken regent. De regent met een suikerhalte van 92, dit is heel hoog en beoogt veel goeds. De cabernet 85. Dit jaar zal er ook een rose gemaakt gaan worden en kunnen we 3 verschillende wijnen gaan presenteren.

Het was weer goede oogst en een gezellige dag. Oogsten in Groesbeek je hoeft er niet voor naar Frankrijk.

Oogst 2008

Op zaterdag 26 september zijn we vroeg begonnen met het oogsten van de Cabernet. Het was nog vochtig en het eerste uur koud. De groep vrijwilligers werd in de loop van de ochtend steeds groter, gelukkig want de carbernet oogsten vergt zeer veel preciezie en dus veel tijd.  Om twee uur was de Carbernet er af, twee volle bakken. Ongeveer 800 liter.

Daarna de Regent, dit ging een stuk sneller. De Regent is makkerlijker te oogsten doordat  deze tros een geheel andere groei heeft en hierdoor veel minder kans tot rotting. Ook twee bakken vol dus 800 liter.

We gaan een Regent Barrique maken, deze hebben we onlangs al mogen proeven en belooft heel veel goeds.

Ook dit jaar komen we met de Cuvee Meden.

In het voorjaar hebben we ook witte druiven aanplanten, de Carbernet Blanc.

Dus in 2011 presenteren we ook voor het eerst onze witte wijn.

De wijnen van de oogst 2008 zijn inmiddels gebotteld en in de verkoop!!

Oogst 2007

Op Vrijdag 14 september hebben we voor het allereerst geoogst. De Carbernet Colonjes moest eraf met z’n 77 oeksele en het slechte weer opkomst, hebben we voor een wat vroege oogst gekozen.

Het was een prachtige dag, net vakantie in Frankrijk. Om 9:00 begonnen en om 12:00 eraf met 6 vrijwilligers. Daarna gingen onze druiven gelijk door de ontsteelmachine en werden ze met gist weggezet. Opbrengst 400 kilo, 200 flessen

10 dagen daarna hebben we de Regent geoogst. De druiven waren net voor de bui binnen. 900 kilo opbrengst met een oesele van 85.

Zaterdag 6 oktober zijn ze geperst.

Gekozen is om de Regent en de Cabernet Colonjes met elkaar te versnijden. Deze cuvee ligt momenteel op hout te rijpen.  We hebben onlangs een voorproefje gehad en het krachtige van de Regent samen het fruitige van Cabernet gaat goed samen. Deze wijn momenteel nog beschikbaar maar we zijn er bijna doorheen. De cuvee Meden is zeer goed bevonden en hopen dat we tijdens de rondleidingen u nog de kans krijgt deze bijzondere wijn te proeven.