Zondag 10 februari

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2399035/Groesbeekse-wijnwandeling-mooiste-wandeling-van-het-jaar

Ja hoe leuk is dag we zijn met ons wijnwandeling eerste geworden! Wel een beetje jammer in dit jaargetij want de meeste wijnboerderijen zijn op dit moment gesloten. Bij ons welkom op zaterdag en anders even een belletje of mail. Wandelgroepen kunnen hier ook op afspraak een wijnproeverij krijgen of lekker koffie en gebak met koud weer is een kop soep en een tosti ook een mogelijkheid!

Morgen weer verder met mijn man met snoeien het schiet al aardig op!

In onze nieuwe proefruimte zijn we druk bezig om wc’s te plaatsen.

De kippen zijn afgelopen donderdag vertrokken en er komen donderdag a.s. weer nieuwe kuikentjes, dus over 3 weken zijn weer te zien in onze buitenspeeltuin.

 

Donderdag 24 januari

Prachtig de wijngaard in winterrust in de sneeuw met een licht zonnetje. Onze wijngaard ligt aan een prachtige brede horizon, je kijkt naar de stuwwal met de bomen en de kerk. Onder de wintersnoei die we pas gestart zijn is het zalig om af en toe even te stoppen en hiernaar te kijken. Wat wonen we toch mooi. Ondanks de kou kan er gewoon gesnoeid worden een heel karwei met de hand maar met een aantal vrijwilligers en tussendoor een warme kop soep ook heel gezellig!

Dinsdag 22 januari 2019

Nou de kogel is door de kerk ik ga nu echt Bloggen! Ik ga schrijven over onze kip en wijn maar ook over onze nieuwe toekomstplannen het Boerenbed. We zijn vandaag bijna ingesneeuwd dus prima moment om te gaan bloggen.

Vol passie runnen wij ons bedrijf en zijn we steeds opzoek naar nieuwe dingen en smaken en belevenissen, hier neem ik jullie graag in mee.

De oogst van 2018 is goed geweest en de druiven liggen op het vat in de kelder van het wijnbouwcentrum. We hebben 2 weken geleden geproefd en proefnotites gemaakt:

Cabernet Blanc: veel neus (vlierbloesem), droog maar zacht van smaak minder hoog in de zuren dan vorig jaar

Johanniter: minder neus wel wat vettig mooie afdronk

Helios: meer neus goede combinatie met Johanniter

Blanc de Noir: witte wijn van de blauwe druif Cabernet noir, mooi van kleur, zachte afdronk

Rosé Regent: Mooie zachte Rosé, misschien verparelen

Regent 2017: mooie ronde rode wijn krachtig van smaak

Maart as bottelen we de wit en Rosé, ik hou jullie op de hoogte!