Home » Aanvang

Aanvang

Even voorstellen:
Ik ben John Grutters, samen met mijn echtgenote Virginie en onze drie kinderen Niels, Yrsa en Timo hebben wij vanaf april 2006 een 0,75 hectare grote natuur getrouwe wijngaard in Groesbeek aangelegd met de rode rassen Regent en Cabernet Noir en in het voorjaar 2009 de Cabarnet Blanc aangeplant en komen we op 1 hectare. In 2015 uitgebreid naar 1,5 hectare met Johanniter, Helios, Cal06 en Pinot Gris.
Voor mij is het onderhouden van de wijngaard een deel van mijn dagtaak en Virginie helpt daarbij.
Mijn andere dagtaak is de pluimvveetak met vleeskuikens Beter Leven op ons bedrijf.
De wijngaard is gelegen in het groesbeekse kerkdorpje “de Horst”in Groesbeek, aan de voet van het uitgestrekte Reichswald. Ligt 10 km van Nijmegen.

Voorgeschiedenis:
Boerderij en landerijen zijn sinds 1854 in de familie. Van oorsprong een gemengd bedrijf.
Vanaf 1978 opfokkippenbedrijf, toen nog “kooi”. In 2001 heb ik het bedrijf overgenomen van mijn ouders en ben met scharrelopfokkippen gestart. De kippenschuren zijn toen volledig aangepast. Ons gezin woont sinds 2003 op het bedrijf.
Na een wijnreis en symposium in 2005 zijn wij erg enthousiast geraakt en zijn we met vijf andere agrariërs dit wijnproject gestart. Hiermede is ook de keuze gemaakt om de toeristische tak aan ons bedrijf te binden.

Na een verwoestende brand na bliksem in 2016 zijn we in 2017 overgaan van opfokpluimvee naar vleeskuikens beter leven. Lees meer hierover onder het kopje Betsys Kip!

Voor meer info over wijnbouw groesbeek:  http://www.wijnbouw.com/groesbeek.html

 

Bent u benieuwd naar ons assortiment?

Bekijk onze wijnen